WelcomeAbout MeDay by day PhotosGuest book
Mars 2012
April 2012
Maj 2012
Juni 2012
Juli 2012
Augusti 2012
September 2012
October 2012
Mars 2012


 

2012.03.28

Idag fyller plutten åtta månader! Gud va tiden går fort!!!
Det händer mycket nu.. Casper har krypt ett tag nu men nu ställer han sig upp över allt och har även lärt sig att kontrollera sin kropp så att han inte ramlar. *Han är så duktig* I fredags började han dansa... då ställer han sig upp och gungar *så himla söt!* Han har även börjat gossa ordentligt. Han tar tag i en och kramar om och ''pussar'' och så kan han ligga kvar en stund så. Det är så otroligt mysig!

Casper har inte varit den bebisen som ler och skrattar åt allt och alla. Han har varit mer av en observatör men igår när vi var på jobbet och hälsade på så log han väldigt mycket! Han var speciellt förtjust i Sandra då han var speciellt kramgo och ''pussig''.
Imorse kändes dagen hemsk tråkig, inte dagen i sig men vädret. När det grått ute så stannar jag hellre hemma men vid 11 tiden gick jag och hämtade ett paket med lite vår / sommar kläder som jag beställde till Casper. Trotts det tråkiga vädret så var det jätte skönt att gå ut och det var precis lagom kallt / varmt, kändes verkligen som vår. Förrutom vädret så fanns det flera vår tecken:


Jag vet inte hur andra vill klä sina små men jag älskar när Casper har skjorta, eller pike med chinos. Här är en bild på de fina plagg jag hämtade idag:(Var på rea på lekmer.se och jag kunde inte låta bli)


 

Anledningen till att jag var inne på lekmer.se var egentligen för att köpa spjälsängs skydd. Jag har funderat länge på att köpa det. Från en början skulle jag köpa det för att det kändes som att det var ''en måste ha'', sen så pratade jag med Staaffan om det och han tyckte att det var onödigt så jag lät bli. Men NU färstår jag... Casper rör sig så sjukttt mycket nu när han sover och om han skulle sova i hans spjälsäng så skulle han slå sig ganska mycket. Därför har jag nu köpt skyddet som jag har velat ha sen jag var gravid. Den är kanske tjejig och inte så barnslig men jag älskar medaljong motivet.

För er som inte känner oss så sover Casper fortförande i sängen med mig. Anledingen till det är för att han äter så pass mycket fortforande och det är mycket lättare att han ligger brevid än att behöva gå upp, ta upp honom, amma, lägga ner han igen och samma visa om igen ca tre gånger. Nu börjar han äta lite mindre på nötterna så tanken är att han ska börja sova i sin egen säng snart.

Oj nu känner att jag skriver mycket idag men jag har tänkt på så mycket idag... det kanske för att det pirrar i fingrarna för jag vill göra om har hemma men jag måste låta bli... men jag har iaf en bild som har inspirerat mig när vi ska göra om toaletten.


www.houzz.com/photos/571765/Lake-Residence-eclectic-powder-room-


2012.03.26
 

Que suerte que al fin me decidi y fui a Zumba. Realmente necesitaba moverme y salir un poco. Cuando llegue a la casa encontre a Casper en los brazos de Papa y todo emocionado que habia llegado a la casa. Casper con sus ojitos todos grandes y la sonrisa sin dientes tan divina que tiene! A quien no lo pone feliz????

Pues nosotros le compramos hace dos semanas un carrito para que el aprenda a caminar o mejor dicho algo con que apollarce para poder caminar solito. Durante estas dos semanas el a jugado con el cochesito pero no lo hemos puedo a caminar con el. Hoy Staffan queria ver si Casper entendia la idea del cochesito y haber como le hiba. Pues les cuento que Casper sabia enseguida que hacer y casi salio corriendo.... jajaja
Es incrible lo estable y talentoso que es! Mi chiquitin! Por cada dia que pasa mas y mas cosas detecta y mas y mas cosas puede hacer. Ya cuando uno menos lo piense estara corriendo por el apartamento.

El dia de manana esta lleno de planes. Si Casper amanece bien vamos al trabajo a visitar y despues nos vamos de compras asi que es hora de decir hasta manana!

2012.03.25

Este fin de semana no estuvo tan tranquilo y sin planes como el pasado.
El Viernes fuimos donde unos amigos a comer, el Sabado fuimos donde mis papas y el Domingo fuimos donde los papas de Staffan.

El fin de semana dejamos que Casper comiera solito para que el pueda disfrutar el mismo de comer solito... como se imaginaran el no estaba muy limpio al final....

Como mi ma habia estado en Londres entonces le compro unas cositas a Casper.. Por ejemplo esta boina tan divina:

Aqui esta nuestro gordito durmiendo en el carro en camino a donde mis suegros con su boina nueva y saquito nuevo:El senorsito hermoso le encanta estar parado... ya que sabe pararse solo y sentarse solito para no caerse entonces quiere pararse todo el tiempo. Lo importante para el es que haya algo alfrente de el que sea mas grande que el para poder pararse...
2012.03.21

Today we didn't do so much, first came Staffan home and surpriced me which was really nice and then Caspers godfather, Elis stopped by. He came with buns, so Casper got to taste his first bun and seemed to love it. Later on Staffan, Casper and I enjoyed the sun out in the balcony for the first time this year.

Casper was so cute with his little cap.

Hopefully the summer is about to start and the tan season is about to start.
Last year I was pregnant and I didn't want to tan so much in case I got sun stains. 
2012.03.20

Ytterligare ännu en underbar dag med mamma gruppen!
Det är en sån fantastik grupp! Det är så himla skönt att kunna prata om allt och sitta och skratta och skoja. Inte för att jag är en utav de roliga mammor men jag får ett gott skratt varenda gång vi är tillsammans.
Förutom att jag hade super trevlig med mammorna så var jag så lycklig att ha Casper i mitt liv och att jag är hans mamma. Ni som är mammor fortstår säkert vad jag menar.. det är en känlsa som inte går att beskriva och som är helt underbart!
Jag känner mig så himla lycklig lottad! Jag har en underbar familj, jag har inga bekymmer.. eller jo men inga större bekymmer... inga viktiga bekymmer om man säger så.
Det märkts att Casper har varit aktiv idag och fått varit med nya intryck.. lillen sover så djup nu. Känns som att det var flera dagar sedan det var så. Han är så mammig att även när han sover så måste han känna min närvaro, så nu när han sover så djupt ska jag passa på och kolla på nån film men min käraste man.

2012.03.19

This weekend has been fantastic! We have spent the whole weekend as a family without any plans, which is not that commun. There might me people that think that because you get children you get locked up, but I honestly think that that it's up to each everyone how you want your life to be. Either you want to continue your life as usual or you let your children deciside. Don't get me wrong you do need to make some adjustments, but I personally don't think I have had to make any major adjustments.
Anyhow on friday we went out to Pipes Of Scotland, a Pub which we havent been to in a very long time. We had a really good time with Casper and together with all his uncles and godfather.

Well this was premiar for Casper.2012.03.14

Det finns inget bättre än att vakna av Casper som ligger och sträcker på sig och sedan börjar känna på mitt ansikte och säger ''babapaba''. Egentligen så var inte min första uppvaknande så idag.. det var Casper som klättrade och slåg mig kl 6:40 och jag var så fruktansvärt trött och halv sov. Jag försökte krama om honom och gav honom nappen men då blev han bara sur. Till slut så satte jag mig upp och ammade honom och då slocknade han. Skönt tyckte jag som var SÅÅ trött. Sen sov vi till 9:45 och då fick jag min mysiga uppvaknande av Casper.
Casper är alltid så glad och mysig på morgonen. Jag försökte ta en bild imorse för att dela med mig av hans underbara leende men det gick inte så bra.. han ville ju självklart ta mobilen.

Det otroligt se hur Casper roar sig själv, hur han tar sig iväg till nåt annat rum i lägeneheten
och hur han blir mer och mer en egen individ. Det är fantastik att få uppleva det!Här är lite bilder på busen som var så tyst i gästrummet....

2012.03.15

Yes då sitter man här och äter gröten som Casper lämnade kvar... det var lite mycket för att slänga och dessutom så är det rätt gott *tihi*
Igår var vi hemma hos fina Jessica och hade en trevlig dag tillsammans med de andra mammor och småttingar. Det alltid lika härligt att umgås med alla. V skrattar jämnt och dessutom så mår man alltid bra! Det så skönt när alla är så ärliga och öppna om det mesta. Undrar om alla andra mamma grupper har det så bra som vi?? Helt ärligt så tror jag inte det. Jag tror att man kan komma bra överrens men jag tror knappast att det många grupper som träffas en gång i veckan och ibland två gånger i veckan.
När jag var gravid så var det några bekanta som sa att det är skönt att komma tillbaka till jobbet och att man blir rätt less på att vara hemma och vara mamma ledig. Helt ärligt så förstår jag inte hur man kan känna så. Förmodligen så hade de inte en bra mamma grupp att umgås med men hur kan man tröttna? Det är hur mysigt som helst att vara hemma med lillen och leka. Sen finns det alltid öppen förskola om man känner sig ensam och vill umgås med lika vuxna. Jag kan helt ärligt säga att jag stor trivs att vara mamma och vara mamma ledig. Om jag skulle få en hel lön för att vara hemma så tror jag att jag skulle vara en ''housewive''. Men that's not the case så då nöjer jag mig att vara hemma så länge jag har mamma dagar och tar hand om min lilla ängel!

2012.03.12


Då har man varit och Zumbat lite.. alltid lika kul och svettigt också för den delen.
Måste säga att det är ett + att man går på Zumba med några andra mammor. Blir lite roligare och så kan vi prata lite grann i lugn och ro.
Jag är sjukt trött nu och jag trodde / hoppades på att Casper skulle vara riktigt tröttis nu på kvällen med tanke på att han inte sov så mycket idag men ne..han är hur pigg som helst. Nu sitter han i pappas knän och läser, får se om han kanske blir tröttis så jag kan amma honom till sömns.

Apropå ingenting så kändes det idag som att våren är här. Solen var framme och värmde upp ordentligt. Idag hann vi aldrig med nån promenad men vi var ute i balkongen lite för att få lite frisk luft och njuta av solen lite grann.
Jag hoppas att imorgon är lika fint så ska vi ta en lång promenad innan öppen förskola.

Jag vet inte hur ni andra känner men tulpaner är ett måste i mitt hem just nu:

 

2012.03.12

Idag har Casper & jag haft mysig sällskap av mammor och sin småttingar.
Först så hade vi lite lunch med våra ''grannar'' och senare kom tre andra mammor på fika.
Som vanligt så hade vi det super mysigt tillsammans med alla barn!
Även om alla barn är föda samma månad så ser man skillnader i deras utverkling.
Några har redan två tänder, Casper har inga tänder.. bara en liten prick i tandköttet men det har han haft i flera veckor om inte månader. Casper kryper och ställer sig upp väldigt fort men i den här gruppen så är han den enda som kan göra det än så länge.
Jag vet inte hur ni andra känner men tiden går för fort... snart kan jag inte köpa kläder i bebis avdelningen längre och bara det känns jobbigt! Jag är jätte glad att Casper växer, mår bra och utverklas utan några komplikationer men min lilla bebis försvinner... Tack och lov kan jag säga att jag njutit och njuter fortforande av varje minut som jag har med Casper sedan han föddes. Sen jag blev gravid var jag beredd att göra allt för att jag inte ska känna dålig samvete senare i livet av att jag inte njöt eller tog min tid eller gjorde det bästa för Casper eller kommande barn.
Man kan inte påverka allt här i livet men det lilla man kan påverka bör man göra så gott man kan.


Jag vet inte hur andra bloggande mammor gör.. men när jag bloggar så måste jag ha en kopp kaffe och så ligger Casper antingen och sover eller så är han med sin pappa och leker.Den här veckan har vi en del planer. Idag vare fika med några mammor, imorgon ska vi till öppen förskola, på onsdag ska vi äta med det andra mamma gruppen, på torsdag är Zumba och sen är det helt plöstligt fredag igen.


2012.03.11

Pues el fin de semana comenso ayer cuando celebramos el cumpleanos de
la esposa del Tio de Staffan. Como era un lugar nuevo para Casper habia
muchas cosas que investigar...


El encantado que se puede parar solito!
Despues de haber celebrado la cumpleanera fuimos donde mis papas.
El dia comenso temprano y claro que todos aqui an querido de disfrutar del
senorsito Casper.
La Nana encantada de la vida disfruto de Casper pasiandolo en un coche de munecas..Yo en el sofa muerta de la risa vieno a mi Mama pasiando con Casper y el quedandose dormido en el cochesito.

A sido un dia muy rico y sin mucho que hacer...
Pronto vamos a dirfutar de una comida deliciosa que mi querido marido esta preparando.

Les deseo a todos un buen fin de semana!
WelcomeAbout MeDay by day PhotosGuest book
Liana Rikberg