WelcomeAbout MeDay by day PhotosGuest book
Mars 2012
April 2012
Maj 2012
Juni 2012
Juli 2012
Augusti 2012
September 2012
October 2012
Juni 2012


 
2012.06.21
Nu är det inte långt kvar tills vi åker och gud va jobbigt det är att packa!
Jag brukar ju få lite pack-ångest (mest pga att jag vet inte vad jag ska ha på mig och vill gärna ta med mig för mycket) men flyga med barn tar priset! Herregud vad mycket hand bagage vi har med oss!!! Jag har köpt så mycket nya saker till Casper så att han kan vara road under de MÅNGA timmar man kommer sitta på flygplanet.

De senaste veckorna har jag känt att tiden räcker inte till... jag vet inte om det pga att jag har mycket att göra eller om det är blandning av att jag har haft en del att fixa innan resan, Casper har haft en enorm behov av att vara med mig hela tiden och om inte så gnäller han och protesterar genom att lägga sig plat på golvet. Sen så har jag velat träffa andra mammor också.
Apropå mammor så var vi hemma hos Jessica & Gustav förra veckan och grillade tillsammans med två andra familjer från mamma gruppen. Det var både gott och trevligt! Nästa gång vi kommer träffas så kommer alla våra små var 1 år. *Helt sjukt va tiden går fort!!!*


Nej nu måste jag gå och fixa naglarna och sen är det sov dags för det blir inte många timmar sömn denna gång.....

2012.06.19
Måste bara börja med goda nyheter.... Imorse sms:ade jag en av våra kompisar för att önska henne lycka till med forlossning eftersom vi kommer vara borta på semester. Sedan får jag samtal från henne där hon hon berättar att lillen föddes igår! Så himla roligt! Nu har Casper fått en liten kompis som är 10 ½ månader yngre än honom.
Jag är en sådan person som blir super glad när jag får reda på att nån är gravid eller har precis fått barn. Det har nog mycket med att jag tänker tillbaka till den tiden då jag var gravid och det första ögonblicket då jag fick se Casper. Åhhh det är minnen så är fyllda med glädje och så mycket kärlek! Jag blir inte bara glad, jag ryser av glädjen!

2012.06.14
Ojj, jag känner mig helt slut!
Kände när jag var på väg till Zumban att det har varit non stop för mig idag... sedan jag vaknade så har det varit fullt rulle. Jag har haft en härlig dag men nu på kvällen så kom allt ikapp mig eller vad man ska säga.
Idag bjöd jag på lite picknick fika ute på gården. Det blev mammor från mamma gruppen, föräldragruppen, arbetskamarat, och en pappa från föräldragruppen. Barnen lekte runt.. självklart så var det lilla Casper och söta Fabian som var överallt :P Sötnosar som måste se sig omkring, smacka prova och fixa.

Men nu är det dags att sova och ladda batterierna för att imorgon har jag mycket att göra. Förrutom att jag måste ner på stan, handla lite, baka lite, fira Johannes lite och sen så är det grillning! *mums* Får hoppas att det fint väder så man kan ha sommar kläning och klack :)

 
2012.06.13
Vilken underbar sommar dag har det varit idag!
Vi var hemma hos Jessica idag och njöt av värmen en stund sen så satt vi inne och pratade och lekte med barnen. *Gud va de har blivit stora!!!* Satt och titta på bilder från när de hade precis börjat rulla... så söta! Fabian och Casper är ganska lika i utverkligen medans lilla Ebba är ute och går! Hon verkar så mycket större bara för att hon kan gå!

Förrutom en härlig dag med barnen, Sofie och Jessica så känns det som att det mycket som inte verka fungera. Som jag skrev tidigare så är jag inte ALLS njöd med vår nya bank. Det har varit så himla struligt men till slut så fick Staffan tala med nån vettig på SEB som hjälpte oss.
Sen så har det varit strul med barnvagnen som vi köpte i USA. Allt hade gått igenom och så får vi besked i måndags att de inte tar utlänska kort.. så barnvagnen blev avbeställd. *SUCK*
Sen när jag kom hem idag så har jag fått hem krytorna som jag beställde, ekologiska krytor utan gifter och för små barn *riktigt bra* men när jag öppnar kuväret så har jag fått hem 6 krytor och inte 12, som jag har betalad för..... *SUCK igen*. Nu höll jag på att fixa ESTA och vad händer... jo mitt bank kort fungerar inte *SUCK IGEN!!* Jag har ju pengar på kortet, och den är giltig enligt internet banken men fortforande så fungerar den inte.... Nu hoppas att det slut med all strul för det börjar bli LITE jobbigt!

Nu håller min älskling på att fixa mat (Blir steckt lax idag *MUMS*) och sen så är det dags för Zumba toning idag.

2012.06.13
Igår var en sån dag då man inte orkar eller vill göra något. Så lägenheten såg inte speciellt wow ut igår men idag så har jag gjort allt jag bör ha gjort igår och så har jag fått gjort en del idag också.
Jag hade tänkt ta en vända på stan för att fixa ordning lite grejer men jag hinner inte nu.. ska hem till en av mina mamma kompisar snart för lite bebis lek och lite chitchat.

Vi bytte bank nydligen och jag måste säga att jag är inte nöjd alls! Tidgare har vi haft Länsförsäkringar och jag måste säga att det måste vara det BÄSTA banken man kan ha! Tyvärr bytte vi pga av bättre ränta och om det inte hade varit för den markanta skillanden på räntan så hade vi jätte gärna stannat kvar hos Läns. På Läns så får du snabbt hjälp och allt går smiddigt och de fixar allt! Dessutom så är internet banken riktigt bra.
Tyvärr kan jag inte säga något possitiv om SEB förrutom att räntan är bättre där... ussshhh ingen service ingenting... det märks att på SEB är man bara en till i mängen.
Tänk att när vår bank kvinna på Länsförsäkringar fick reda att jag var gravid (hon visste innan familjen och kompisarna, pga att jag ansökte om gravidförsäkring) så mailade hon oss och grattade! Hur många bankman /kvinnor gör det?!?!?!?!

Nu är det dags för mig att göra mig ordning så att jag ser någorlunda precentabel ut när jag går ut...


2012.06.11
Another gone by weekend
So one more week has gone by just as fast as it came... Our weekends seem to disappear, probably because we always have plans and if we don't we never spend a whole weekend together by ourselves.
As every other weekend we had plans Saturday and Sunday. On Saturday we had a cozy morning, we actually saw a whole family movie! At one I had Zumba, which was great! When I came back home the boys were out so I had a long showe and then I put on my new bikini and enjoyed the sun.
Later on some friends came to watch soccer and eat dinner. I'm no soccer fan... I'm no sports fan at all actually so while they were watching I was either with Casper or baking muffins.
On Saturday I tried our baby monitor ccamera for the first time, which was great! It looked a little spooky but it was great to have a chanel och the tv were we could se if Casper waked up.
Sunday was another family Sunday at Staffans parents house. We didn't do much other then being out in the natur and we went for a little ride to Emmaus, which is a kind of a flea market and I found this:
I think I have mentioned that ´Casper is teething so he has a little hard time falling asleep and findning a good sleeping possition. I don't know how many time he moved yesterday until he finally found a way to fall a sleep...

Which of course it was on top of me...
And now its Monday.... Right now it's 12:30 and I have already started with dinner... I know it's early but when you have a little one that likes attention long time planning it's a MUST. I have also cleaned the kitchen, did some laundery, did my sit-ups, and now it's time for me to eat some lunch while Casper is sleeping.
Then I will do some rhubarb pie and continue with dinner... It will be Colombian stile today! *Lets hope people like it*

2012.06.08
Idag har det varit en underbar sommar dag! *Äntligen*
Igår var jag tvungen att göra en '' To do list'' eftersom jag har blivit senil efter graviditeten eller så är det bara att jag bara prioritetrar Casper... jag vet inte. Hur som helst så bestämde jag mig imorse för att försöka checka massor från min fina ''To do list''
Så efter frukosten och lite träning på pilates bollen så var det dags att börja checka.
Eftersom Casper och jag kom iväg relativ tidigt från lägenheten så hann jag checka en hel del. Det känns super skönt!

På eftermiddagen så träffade vi på Pappa efter all shopping som vi hann med under dagen och njöt av solen i balkongen med ett glas kall vit vin.

På kvällen grillade Staffan och Casper

 
Vill bara visa hur fina mina blommor hemma är just nu...
Orkideen började blomma för några veckor sedan och mina prästkragar har jag haft i en månad nu...

Nu är det dags för film / sova för imorgon blir en lång dag... Familj mys, Zumba, shopping, grillning och fotboll....

Natti!

 

2012.06.05
Tänk att det var sex år sedan jag tog studenten... Tänkte på det på grund att det flera som tar studenten idag och jag kan tyvärr inte påstå att de fick bättre väder än när jag tog studenten. Jag kommer ihåg att det var värmt och soligt.. minns inte hur många grader men det var lätt över 20 grader.

Oj va tiden går fort... när man tittar på den här bilden så märker man hur fort tiden går genom att se på mina bröder!! Där är båda små men nu är Christian teen och längre än mig och Alexander är på väg att bli teen och är på god väg att bli längre än mig!
Hoppas att tiden inte går för snabbt... jag menar snart är Casper redan ett år och när man minst förväntar så ska han också ta studenten... det känns som att det är LÅNGT ditt.. men jag tror att när man väl är där så kommer man undra, ''vart tog tiden vägen?''.

Idag har varit en sådan dag som jag känner mig som ''supermom''. Vi gick up kl 9, har hunnit göra lite sitt-up:s på pilates boll och gjort lite core träning:

Det är otroligt hur mycket jobbigare det är när man använder pilates bollen. 50 vanliga sitt-ups är mycket lättare på golvet än 50 sitt-ups på pilates bollen. Hur som helst den här träningen är som vanliga armhävningar fast man har pilates bollen under benen fast närmast fötterna. Det ger en rejäl core träning. Skulle jag vara duktig så skulle jag göra det varje morgon men jag gör tyvärr inte det....

Casper och jag har även hunnit damnsuga hela lägenheten, plocka ur diskmaskinen, tvättat och fixa lite här och där. Nu sover Casper så jag sitter och njuter av en kopp kaffe och har precis ätit lunch. Det så skönt när man hinner med massor på morgonen. Får se vad jag hinner med på eftermiddagen ;)

Hoppas alla har en härlig tisdag och njuter av onsdagen då det är nationaldag och förhoppningviss de flesta är lediga!

2012.06.04
Det är redan juni och det skulle man inte kunna tro... just nu är det 11.3grader och det har inte varit nån vidare väder senaste veckan!
Idag var det Zumba och det känns... det inte ofta jag brukar känna av det men idag så. Jag tycker att det skönt att känna lite träningsverk för då vet man att det har gett en något.

I helgen var vi bland annat på bergianska trädgården i Stockholm, vilket var kul att gå runt och titta diverse växter och blommor från olika länder. Casper var självklart helt fasinerad och ville gärna ta på allt!

Mamma bär mig gärna & Pappa går gärna med mig

Vi var även på 75års fest och firade fina Inger som är ingift släkting. Vi hade jätte trevligt och Casper var så otrolig duktig och exemplarisk.
Om det är fest så är det självklart att det ska märkas.....
 

Denna gång med hatt :)
 
DSC_6684.jpg
Men är man trött så är man det och då var det dags
för oss att röra oss hem.

Söndag var vi och kollade efter ny barnvagn, vi var efter en sulky / lätt vagn att resa med. Vi hade tittat redan på lördagen och då hittade vi en vagn som jag var speciellt förtjust i och det är BabyJogger City Elite. (Inte nån sulky direkt men sjukt lätt att resa med och super skön att ''köra'') Igår när vi var och kollade på vagnar igen så jämnförde vi den vagnen med vår nuvarande vagn som är en Emmaljunga City Cross och BabyJoggern var inte mindre om man säger så. Men vi hittade iaf en mindre variant på BabyJogger som heter City Mini GT och den var också super härlig att köra. Så vi har bestämt att köpa den i USA.

Jag har dock inte bestämt mig än för vilken färg... men men vi får se vad det blir.

Nu hoppas jag att vädret blir bättre och jag får mera energi i kroppen så att jag kan börja stor städa lägenheten! Har känt de senaste dagar sån hubudvärk på morgonen som inte försvinner förrän på eftermiddagen och då har jag inte kunna göra något förrutom leka med Casper och matat honom.
Just nu önskar jag att jag hade samma energi på morgonen som jag har haft på kvällen de senaste dagar. Nu ska jag försöka sova får se om man kan ''ladda'' batterierna!
WelcomeAbout MeDay by day PhotosGuest book
Liana Rikberg