WelcomeAbout MeDay by day PhotosGuest book
Mars 2012
April 2012
Maj 2012
Juni 2012
Juli 2012
Augusti 2012
September 2012
October 2012
September 2012

2012.09.24

Än så länge inga tecken på feber eller vattkoppor. Jag hoppas verkligen att han får det men vi får se hur pass mycket han reagerar... Alex min lille bror fick tydligen bara fyra prickar och sen så var vattkopporna borta.

Jag är tvungen att lägga upp den här fina bilden på mina älsklingar


Det var för några veckor sedan när vi hade bäddat upp i vardagrummet på grund av förkylning. Ser man såna fina stunder då båda ligger brevid varandra, huvud mot huvud så måste man ''catch the moment''

Apropå ''catch the moment'' så känns det så overkligen än idag att man har varit gravid i hela nio månader och att man har en lite son som är snart 14månader. Det så svårt att tänka tillbaka när vi bara var två... vad gjorde vi med tiden? Nu känns det som att jag försöker passa på så mycket som möjligt att få leka och gosa med Casper och när jag inte gör det så är Casper antingen efter mig eller med pappa Staffan.
Tänk att det kommer komma så många fina stunder framöver! Jag ser verkligen fram emot det. Något som fick mig att tänka på det var sättet jag blev väkt igår morse. Jag sov så gott och sen så känner jag Casper lilla mun på min kind och muahh fick jag min första godmorgon puss av Casper. Helt underbart! Vi brukar alltid säga god morgon och pussas men just att det var Caspers ''initivativ'' att väcka mig på det sättet var helt underbart! Och så öppnar man ögonen och ser han fina bruna ögon och hans söta leende.


Så himla underbar son! En glad & busig liten prick!
 

2012.09.24


(Mommy baby playing with the best thing he knows... brummm)
 

Sitter och njuter av en stor kopp kaffe & lite Oreo glass. Man måste passar på nu när Casper sover att få en liten stund för mig själv och för att skriva lite innan han vaknar.


Visst är de fina!?!?!
(Det var helgens fynd när vi egentligen var ute efter nya gummistövlar till Casper. Jag hittade de här fina höga Höganös muggarna och Staffan hittade en brun Arabia kaffe sett)

Igår var vi hemma hos Jessica & Fabbe en stund för att passa på att Fabbe har vattkoppor... låter skumt men om det är något som alla ska få så är det lika bra att Casper får det nu när man är hemma och har inga planer.
Så ni är det bara att vänta och se hur Casper reagerar och får vattkoppor.


2012.09.21


Det helt otroligt var fort veckorna går... tiden bara försvinner. Det får mig att fundera om det åldern eller om det pga att man har en liten krabat som får tiden att försvinna. Kanske en variation av både och.
Hela veckan har jag tänkt skriva om helgen som var men som sagt tiden bara går.
Hur som helst så lämnade jag Staffan & Casper själva för första gången över en natt sedan Casper föddes. Kanske kontigt att det tog hela 14 månader eller det kanske var på tiden jag vet inte. Anledningen var iaf att jag var på Zumba kryssning tillsammans med Jessica.


Det är jätte roligt att man har hittat en vän som tycker om att dansa så mycket som jag! Och det inte bara dansa till vanlig dance hall det är till allt från en klassisk salsa till Usher. Det roligt att Zumba som är en '' tränings form'' är så otroligt roligt och givande! På lördag kväll så hade vi en Zumba klass med en instruktör från Dominkanska Rep. Han var sjukt duktig och passet var så SJUKT bra! Efteråt så kände man verkligen hur man hade jobbat med alla muskler runt magen. *Det är inte ofta man känner av det, iaf inte så pass mycket!
Efter passet så gick vi och gjorde oss ordning och satte på oss våra högklackade skor och gick till dans golvet. För alla som inte är vana vid att dansa eller som inte är världsmästare på att dansa så måste man passa på att dansa med folk som kan. Vilket jag självklart passade på och dansade med några av instruktörerna. Men små barns mammor som vi är så var vi 'tvungna'' att gå lägga oss vid 4:30. (Trodde aldrig att jag skulle kunna hålla mig vaken så länge men har man roligt så har man det!)

Dagen efter så blev jag sjösjuk...Så sjukt jobbigt och tråkigt med tanke på att jag missade istort sätt 1½ Zumba pass. Tack och lov att efter min ''napp'' på tre timmar så vaknade jag till liv och var redo för att både äta och Zumba. Sista passet var med ZumbaTwinz. De är också sjukt duktiga och vilken energi!
Efter denna helg så är jag helt into Zumba.. det var jag innan också men ännu mera nu. Det är ju så himla roligt! Så nu har vi bokat Zumba Fitness concert samt efterfesten på Cafe Opera. Så himla taggad! Det jobbiga nu är väntan... men fram tills dess så lär det bli en hel del Zumba pass och kanske nån Zumba marathon.


Förutom Zumban så var vi hemma hos Sofie i tisdags och hade en liten mamma träff med Sarah, Emma och Jessica. Så himla mysigt och det var så länge sedan vi sågs! (Iaf några utav oss) Tyvärr så blev alla barn dåliga några dagar efter träffen. :( Casper hade fått nån magvirus i lördags men var redan över på söndagen så jag räknade att det inte skulle vara nån fara eftersom det hade redan gåt mer än 48timmar. I onsdags så var jag dålig med ont i kroppen och lite feber men på kvällen efter att jag tog en Ipren så var det över. Så jag vet inte om det var Casper som smittades (hela tre dagar efter) eller om det var jag som gick och bar på samma virus. Vem vet, jag har iaf jätte dålig samvete att alla små blev dåliga pga oss! Men tyvärr så kan man inte veta.

Igår var vi och firade min farfar som fyllde 75 år, det är helt otroligt att han har levt tre gånger längre än mig. Det bara synd att han är så pass sjuk. Tyvärr så är det inte mycket att göra åt saken än bara uppskatta de stunder man har haft och man kommer ha med honom.
Imorgon kommer vi fira min ''lille'' bror som är 11 år yngre än mig. Det är också kontigt att min ''lille'' bror är redan 14, längre mig och väger faktiskt mer än mig. Herregud va tiden går... det känns som att det inte var så länge sedan han kröp runt och bankade på allt som om det vore trummor.


Nej nu måste jag äta lite middag!
Trevlig helg!

 

2012.09.13

Vilken härlig dag! Casper har testat min tålamod idag.. han har gjort i stort sätt allt han inte får göra på morgonen. Stackare fick höra nej flera gånger men det är tyvärr så när han vill stoppa in handen i toaletten eller försöker ta ut kontakt från el uttaget osv. Inga onödiga nej har det varit iaf.
Mitt på dagen så hade vi park dejt med Jessica & Fabbe. Jag hade tagit ner fika till oss mammor (Kaffe & maräng + choklad) samt kex och frukt till barnen. Jag trodde att vi skulle få sitta i bänken och fika medan vi tittade på pojkarna leka.. men nej, hur kunde jag tro det? Vilket liv det var.. det kändes som att vi inte satt många minuter på de timmarna vi var ute.
Förutom all bus så var det både kramar och pussar iblandade men bäst av allt var nog att de fick plocka & äta en massa röda vinbär.


Mums

Pojkarna verkar trivas bra ihop även om det kan bli lite knasigt ibland när de är hårdhänta mot varandra. Men det kanske bra så att de lär sig att man ska ''klappa fint''. De har iaf börjat kramats och myst mycket mer. Så himla söta! Det är såna tillfällen man önskar man hade en super snabb kamera för att fånga såna söta och fina stunder.Efter en dag som denna då det var full rulle hela dagen så undrar jag hur orkar jag gå på Zumba och hoppa och dansa? Det helt otroligt att man egentligen har så mycket ork och energi i kroppen!
Och apropå Zumban så väntar jag på Staffan för att prata om helgen och jag har stora förhoppningar med att imorgon ska det bokas biljetter ;)

Nu ska jag njuta av tystnaden i lugn och ro.

Natti


2012.09.12


Mammas älskling

Nu var det länge sen sist och jag har tänkt flera gånger gå in och skriva men jag har helt ärligt inte haft ork. Jag har dock skrivit dagbok inlägg som jag tänkte börja lägga in här istället, för att ''dela med mig'' av mina vardagliga tankar och händelser.
Något som jag har funderat på en hel del ikväll är hur det kan komma sig att man kan ha en härlig dag och helt plötsligt det blir bara pankaka av allt och man känner sig helt blaha... eller tvärtom att det börjar dåligt och blir hur fantastisk som helst? Fast o andra sidan så är det bättre att det börjar dåligt och slutar bra än tvärtom. Hur som helst så idag har blivit en sådan dag för mig. Casper och jag har haft det jätte bra idag, vi har varit ute i parken på gården, sen gick vi och träffade Jessica & Fabian och när vi sedan kom hem så var Max ute med sin mamma så vi stannade ute en stund till och lekte och åt en massa vinbär. Sen blev det som sagt pankaka av allt... allt det positiva från dagen plötsligt försvann och min fokus var på det negativa runt mig. Inte ens Zumban hjälpte mig att komma bort från alla tankar och funderingar. Det kanske tråkigt att läsa det här men man måste ju skriva om det negativa för allt är faktiskt inte en dans på rosor, även om mina dagar är rätt så härliga för det mesta.

Hur som helst så har jag haft många funderingar på sistone allt mellan himmel och jord. Dels dagis plats.. eller snarare bestämma vilket dagis är bäst. (Trodde aldrig i hela mitt liv att det skulle vara så svårt att bestämma) Hela dagis valet och besök osv ger mig lite ångest att behöva lämna iväg Casper till någon annan som kommer spendera mer tid med MIN SON än jag själv. Känns helt ofattbart men det är väl så det är... wheather I like or not. Jag vet att Casper kommer tycka om att gå på dagis och att han kommer behöva den extra stimulansen men frågan är om det kanske inte räcker med bara några timmar per dag och inte hela åtta timmar / dag, fem dagar i veckan. Vi får se vad jag gör... det är några månader kvar tills han börjar (om han nu får plats för att komma in) och vad som helst kan hända fram till dess.


Hur kommer man kunna vara ifrån dig i flera timmar?

Något annat som jag började tänka på när jag var ute och gick med Casper var, hur uppfattar folk mig? Det kanske låter som att jag är osäker men jag är mest nyfiken på att veta hur andra människor uppfattar mig eller tycker om mig. Hur stor skillnad är det om jag är ute och går med Casper eller när jag går och tränar? Uppfattas jag som två helt olika människor? Det vore kul och fråga men för det första så skulle folk bara titta konstigt på en och sen så tror jag inte att folk skulle vara helt ärliga. Sen vet jag inte om jag skulle vilja veta hela sanningen om det så att dem uppfattar mig som en dålig mamma eller slampig eller vad vet jag... det finns en viss sanning som man kanske inte vill höra. Eller vad säger ni?

Förutom alla tankar som snurrar så är jag lite kluven om hur man ska gå tillväga för att Casper ska sluta amma på kvällen. BVC säger att man ska ge honom gröt och välling innan så att han är mätt. (Vilket inte fungerar) Sen finns det de som säger att man ska bara neka att amma när han vaknar, vilket i sin tur är hemsk och SJUKT svårt. Fungerar två av sex gånger han vaknar. Jag har även läst att det kan vara traumatisk för barnet om man slutar amma helt, vilket jag är inte heller beredd att göra. Om han visar att han vill amma och vägrar ta nappflaska hur kan man vara kall och inte amma honom? Det går ju inte.. och det inte så att han är så pass gammal för att det ska var olämpligt eller äckligt att han fortfarande ammar. Nee ush jag trodde aldrig amningen skulle ifrågasättas, jag trodde att jag skulle amma och mjölken skulle ta slut vid en lämplig ålder (vilket jag fortfarande har marginal för) eller att han bara skulle sluta äta (doesn't seem to be any time soon).


Vem kan neka dig att äta när du är så söt?

Nu till lite roligare ämnen så har Casper utvecklas så himla mycket på sistone! Det känns som att han kan något nytt varje vecka. Jag känner mig så glad och stolt över lillen! Idag gick han själv och plockade vinbär från busken, han har börjat springa, han är rätt duktig på att äta själv och så flörtar han jätte mycket. Han är så söt med alla sin minner och pussar!


Mi amorsito Casper, du lyser upp mitt liv!


Nu hoppas jag bara på att du sover hela nätter, så att du kan få en piggare mami vid din sida.

Natti
2012.09.02

Då är det en ny månad och hösten närmar sig... Och det märks..inte bara pga av regnet och kylan men även förkylningar. I torsdags flev Casper snuvig och självklart utverklades det till en förkylning. Igår lördag blev Staffan också förkyld och idag fick jag snuvan så jag hoppas att för min del är det bara snuva för jag känner mig inte beredd att ha feber samtidigt som man har en busig ett åring hemma.

Förrutom snuvan så har vi varit ute lite,


vi har sovit,


Myst,


och så vi har bakat

Vi har även haft en mysig fredag med Caspers gudmor samt i lördags hade vi en härlig tre rätters middag med Caspers gudföräldrar.

Får se vad vi gör den här veckan, kanske träffa några kompisar om vi kryar på oss och fira Caspers farmor samt Dadda Staffan.

Nu så säger natti och för alla andra som är förkylda, krya på er!

WelcomeAbout MeDay by day PhotosGuest book
Liana Rikberg