WelcomeAbout MeDay by day PhotosGuest book
Mars 2012
April 2012
Maj 2012
Juni 2012
Juli 2012
Augusti 2012
September 2012
October 2012
Maj 2012

 
 
2012.05.31
 
Idag har vi haft en härlig dag. Började med att Staffan fortforande var hemma när vi vaknade så jag hann ta en morgon dush (det är något som inte sker varje dag nu för tiden, bara när Staffan är hemma).
Sen så var vi hemma hos Kajsa och åt fika. Barnen lekte lite till och från med varandra... Linnea kramade Casper några gånger och Casper var så snäll att ta Linneas napp och sedan försökte stoppa tillbaka den i munen :P
Vet inte vad som var meningen med det.. men de verkade ha det mysigt... det kul att se hur barnen sitter och pratar... undrar om de förstår varandra....

Trotts det dåliga vädret så pallade jag mig själv till Zumban idag... jag vet att jag brukar ladda batterierna när jag är där så det var bara att bytta om och cykla iväg. Det var riktigt bra pass idag, kanske för att det var en annan intruktör. Jag har märkt att pass som tjejer håller är ganska annorlunda.. det mycket mer höft och mag rörelser. *Det känns som det iaf... jag ska inte heller dra alla över en kant men de olika instruktörer som jag haft så känner jag att tjejer har mera ''sexiga'' moves om man nu vill kalla det så.*

Casper somnade tidigt idag (kl20:00) det känns jätte skönt, för då får jag lite tid att göra sådant som jag inte kan göra / glömmer bort att göra när Casper är vaken. T.ex att noppa ögonbryn.... undrar vad folk tänker när de ser mina ögonbryn och ser att jag inte har noppat de... det här låte super yttligt men ibland så får man vara det... bara för att man är mamma betyder inte att man inte bryr sig om att noppa ögonbrynen eller fixa naglarna. För mig iaf handlar det inte om att jag inte bryr mig... det är mer att jag inte har tid att göra det. Jag funderar om jag ska köpa en liten kit med ögonbryn vax eller nåt.. det går mycket fortare och så kanske slipper jag gå runt med ''stubb''. När det gäller mina naglar så brukar jag alltid fixa de på kvällen när han sover och jag vet jag inte kommer behöva göra något annat än att sitta och prata med Staffan eller kolla på film. Så så fort jag har skrivit klart tänkte jag måla mina naglar lite.
Jag vet inte hur andra mammor känner men jag kan känna ibland att jag behäver piffa till mig ibland för att må bra.. eller må mycket bättre kanske man ska säga. Folk kanske tycker att jag är väldigt yttlig men jag tycker att det är viktigt att må bra och jag mår bra när jag tycker att jag ''ser bra ut''. Jag har en annan sjävlvförtroende när jag går med en klänning och hög klakad. Självklart finns de de dagar då jag känner att gå runt med en stor skjorta och ett par shorts kan vara hur härligt som helst och samtidigt känna mig som ''a million bocks''.

Apropå ingenting så känns det som att många människor runt omkring mig är otroligt hurtiga. Det finns de som springer jätte mycket, de som går diverse pass, går ut och går LÅNGAAAA promenader, hoppas över gottis grejer... jaaa allt möjligt helt enkelt och här sitter jag med en glas mjölk och en marabou kaka.... mmm himla hurtig jag är :P
Jag vet att de som känner mig skulle säga att jag kan äta det utan att ha dålig samvete eller att jag bör äta mera, men bara för att jag hade tur med att bli small efter att jag ammade Casper betyder inte att man är super nöjd med min kropp. Visst jag är small och det känns bra, men nu vill jag gärna ha en fast, runt rumpa som sticker ut och inte en liten, platt rumpa. Sen så vill jag gärna ha en fast, fin mage... inga rutor för det tycker jag inte är snyggt på tjejer. (Ni tjejer som har det, jag menar inget illa, men det är bara vad jag tycker) Tyvärr så har jag kvar en hel del bristningar längst ner på magen och det nog inget jag kan göra åt, så det bara leva med det men en platt mage vore inte dumt.
Jag funderade på att börja springa med barnvagnen men så blev det sjukt dåligt väder och jag är en sådan person som gärna stannar hemma så fort det är grått ute. Får se om jag gör det när vädret blir bättre igen! Är tveksam men man vet aldrig.... måste tänka på att jag kommer ha bikini på mig om tre veckor i beachen :) Får se om jag kan låta bli att baka massor innan vi åker också.... det var inte förrän igår jag åt upp allt gottis som vi hade hemma.


(Tänk att man såg ut så här för ett år sedan....)
Oavsett hur man ser ut efter graviditeten eller hur fort man går ner i vikt så ska man vara överlycklig att kroppen kan gå igenom en sådan upplevelse. Sen självklart är det trist med bristningar men som Staffan säger att det måste märkas att man har varit gravid!

2012.05.30
 
It's weird how one day everything can be great and the next day nothing seems to be right. The last couple of days I have had great days with Staffan and Casper. It has really been the kind of days that feel that my life is fantastic and I have all the reasons to be thankful!
Anyhow last night Casper started to get grumpy and today he got even grumpier... He hasn't been satisfied with anything. The worst part is that he wants to play with things that he can't play with, like the plats by the window and he just starts screaming as soon as I take him of from the window.
I don't know what to do days like this. He is just grumpy and no matter what I do everything it's bad. I hope this is just a little face were he is testing the boudaries.
Last night I just had enough! I'm so happy that Staffan can take him days like yesterday. This morning I was sooo tiered and I thought that as soon as Casper falls asleep I will attend to sleep as well... but hey I'm writting... so guess what.. I'm not tiered! I hope that when he wakes up he is a little sunshine!!2012.05.28
 
Diez, increible meses con mi corazonsito ya han pasado!!!
Te adoro mi cielo!

 

2012.05.27
Man skulle kunna tro att när man är mamma ledig så är det inte någon större skillnad mellan vardagar och helger.... Men tyvärr så är det skillnad och man önskar att det vore helg hela tiden!
Jag älskar att vara mamma ledig och spendera tid med Casper, se honom växa och utverklas men på helgerna så är vi med pappa Staffan så mycket som möjligt!!! Tack och lov så kommer Staffan relativ tidigt på vardagarna och vi hinner umgås och ha det mysigt som familj men helgerna är ju helt underbara när vi vaknar tillsammans och kan vara tillsammans dygnet runt!
De få gånger då vi inte är tillsammans så kan jag få lite ångest... det är ju bara två dagar per vecka där vi kan vara men varadra men den tiden måste man också dela med våra familjer, kompisar och hobbies....Tolka mig rätt nu, det är jätte kul att träffa andra men jag vill så gärna att vi tre är tillsammans och vill helst inte att vi ska dela på oss.

Hur som helst så var denna helg en sådan helg där vi hade mysigt bara vi tre, umgicks med både min familj och Staffans samt var med våra kompisar. På fredag var det jätte varmt och Casper och jag var ute hela dagen. När Staffan kom hem så var vi också ute.... Staffan och Casper sparkade fotboll och jag försökte bli av med de ''fina'' ränder jag fick tidigare i veckan.


Lördagen visste jag inte vad jag skulle göra... det fanns massor som jag ville göra! Det slutade med att vi åkte till Ultuna på morgonen, var på barnloppis med mamma och Casper, gick på öl mässan (mamma, pappa och min lille bror var barnvakt), grillade med några kompisar och slutade med Eurovision!
Egentligen så hann jag med otroligt mycket på en och samma dag, Jag hann med en liten familje stund med Staffan och Casper, hann umgås med mamma, med kompisar och sen på kvällen kunde Staffan och jag var lite för oss själva. Perfekt dag kan man nästa påstå :)Söndagen = morsdag!


Första morsdag ever :)
Jag är så tacksam över det livet jag har!! Älskar min man, även efter snart sju år så kan jag få butterflies.. hoppas att jag kan fortsätta känna så resten av mitt liv. Har en underbar son som jag har varit överlycklig att ha även när han låg i magen! Visst han har sina gnälliga stunder... men det har ju alla och det är en del av livet. Har en familj som bryr sig jätte mycket och som står mig nära, har ett jobba, bor fint (även om både Staffan och jag längtar tills vi skaffar ett hus) och allt bara rullar på.

I hope most moms feel the same way I do and that you can put aside all the little issues that life comes with so you can enjoy life and don't miss up wonderful moments that we are given!(My mothersday present from Staffan & Casper)
 
2012.05.24
 
As I mentioned earlier some moms came over today and we had a great day out in the sun with the kids.
We couldn't had asked for a better day to be out and have lunch and cheesecake.
 


The mommys are so sweet and bought me a birthday present, which I'll be using a lot, specially now during the summer.
After they all left I sunbath for the first time since Casper was born! Casper was sleeping in his stroller and I was laying beside him in the sun and just enjoying the day. Once Casper woke up we started walking around and playing with his little ball. I believe most of the children or at least babies don't like having their hat on, of course Casper is one of them.. so I had to find a substitute to a hat...I guess he will be wearing bandanas a lot this summer ;)

Today was one of those days were everything just flows! I love this kind of days! It's so much easier to enjoy the day and play with Casper and just be.
Lets hope that Saturday will also be one of those days.... It's so much going on on Saturday I'm going to have to plan the whole day out to be able to see and do what I want to do.

Now it's time for me to go and be with my husband before I go to bed.

_______________________________________________________

Yesterday I was out with some moms that I have gotten to know since Casper was born. We had a great time while driking some beer and eating dinner.
I believe that it is healthy to go out with people that are in teh same possition so you can ventilate what ever feeling you have inside. I think going out for some hours does make you a better mom because once you come home you are more relaxed and you have been longing for you little one for several hours.

Anyway I'm fixing and finishing up the lunch so everything is ready for when all the moms come over for a picknic, so I wish everyone a great sunny day!


2012.05.22
Idag var ännu en härlig dag ute i solen tillsammans med lillen.
Först var vi ute på stan, då jag trodde att han skulle somna men ne.. det finns för mycket roligt att titta på när man går på stan.
Vi var bland annat på Åhlens där Casper hittade en mysig, nalle björn som är som en kudde. Han älskade den så jag var ju bara tvungen och köpa den.

Casper sov så gott med sin nya mysiga barnvagns kudde!

Igår firade Staffan & jag vår bomulls bröllops dag. Vi gjorde inget särskild men vi hade en mysig familje eftermiddag / kväll och satt och åt middag ute i balkongen. Det var riktigt härligt!

Förra veckan försvann... dels så var arbetsveckan inte så lång. Staffan jobbade som vanligt måndag, tisdag och på onsdag jobbade han halv dag.
Sen var det helg torsdag till söndag :)
Man skulle kunna tro att helgen var lugn och skön och njöt av det fina vädret varje dag men det var inte riktigt så.
I fredags firade vi min födelsedag men några kompisar. Jag bestämde mig en vecka innan att jag bör fira min 25års dag så jag skickade en inbjudan via facebook och trodde att det inte skulle komma så många.....
Det slutade med att det kom ca 20st och alla var så duktiga att följa 80tals mode som var temat för festen.

 
Det är kul när folk angagerar sig!
Jag måste påpeka att jag är jätte glad att även om jag är född på slutet 80 talet att jag lever nu 2012... jag kan inte påstå att jag diggar 80tals modet riktigt....

Men det är ju roligt att klä upp sig from time to time ;)

Förrutom firandet i fredags så firade jag min födelsedag även i söndagds tillsammans med hela familjen. Det var trevligt och det var mycket tårta :)
Det som är så härligt med att fylla år... förrutom att ha anledning att ha fest och alla härliga presenter det är alla blommor!! Åh va många blommor jag fick! And I love it!!! Jag älskar färgstacka blommor!!


 

Jag vet inte om det för att jag hade en sån härlig helg, eller värmen, eller om det färgerna av blommorna och solen men de senaste dagarna så har jag kände mig så lycklig och tacksam över min lilla familj! Helt sjukt att snart är Casper ett år!!! Hur var livet innan du kom in i bilden egentligen??


Även om man ser trött och sliten ut så känner jag mig så glad! Har en underbar man och en glad liten son som tar otroligt mycket tid och kraft från mig. Men när man ser hur han utverklas och så får man den där söta, lilla, tandlösa leendet så glömmer man bort allt!

Nee nu får jag säga tack och god natt... imorgon blir det en härlig dag i solen hoppas jag och på kvällen blir utgång med några mammor.

2012.05.14


Det andra måndagen jag missar Zumban... förra måndag hade vi en helt oplanerad grill här hemma så då hade jag inte tid att gå på Zumban och idag så blev det inte av dels för att jag hade ont i huvudet hela dagen men sen så kom Staffan sent hem.

Jag vet inte om det många föräldrar som tänker på att ge barnen miljövänliga saker till sina små eller köpa miljövänliga leksaker, men om det nån som är intresserad så hittade jag två hemsidor med miljövänliga leksaker och inte mycket dyrare än kina tillverkad plast leksaker.
www.hiko.se/Leksaker/Varugrupp/Miljövänliga-Leksaker
www.rekolek.se/

Egentligen så var det av slump som jag hittade dessa hemsidor. Jag höll på att leta efter en snickarbänk till Casper. Staffan och jag satt och pratade om att Casper skulle nog tycka om det jätte mycket när han blir lite äldre och jag ville se efter vad som fanns och från vilket ålder det är rekommenderad och så hittade jag denna fina.

 
Jag hade tänkt köpa en som är en ''riktig'' Black&Decker, som finns bl.a på Toysrus, men sen hittar man en som är gjort helt i trä, är miljövänlig och kostar lika mycket... så känner jag att jag kan hoppa över kina plast och köpa något bra som förmodligen håller mycket bättre. Helt ärligt så kan jag tänka mig att köpa den i trä för 600sek (lätt).

Tycker att det viktigt att man ge barnen en bra grund när det gäller omtanke för andra och miljön. Jag menar om man inte ger de ett bra exempel från början, vem kommer göra det?________________________¤___________________________

Denna härliga dag började med att det vibrerade.. då trodde jag att kl var kanske åtta och det var byggarbetarna som höll på med balkongerna.. men nej kl var fem på morgonen och de höll på asfaltera om precis utanför lägenheten... härlig måndag morgon.

I helgen fick vi bättre uppvaknande.. av Casper självklart.
I lördags var det Zumba marathon, vilket var riktig rolig.. två timmar försvann... måste säga att det lite tråkigt att man inte kan alla moves... det skulle vara mycket roligare om man visste alla steg för varje instruktör då kanske man skulle få ut ännu mera av marathon. Men men svettigt vare och lite träningsvärk fick jag dagen efter.
När jag kom hem var jag tvungen att ladda med en av våra milkshakes (se recept under ''recipes''). Det som är så bra är att det gott, och mättande!

 
Resterande delen av helgen har vi spenderad med familjen. Först med Staffans föräldrar. Och på söndagen med mina föräldrar.
Casper och hans farfar har en jätte mysig skärgång och det roligt att se att de har det fast Casper är så pass liten :)


 

Som sagt i söndags så var vi med min familj. Eftersom dagen var så fin och Casper hade ingen ro att somna hemma så vi bestämde att gå en promenad.


Medan pappa, mina bröder, Staffan, Casper och jag var ute och spelade freesbe-golf så målade mamma i Caspers rum.


Visst ser det fint ut?!?!?!


 

2012.05.11
I just have to show the result of the new nail-polish

It looks a bit orange, but its more pinkish... I'm really loving this colour

Today is my mom coming here and hopefully she will finish up the painting in Caspers bedroom. In her honor I had to buy some flowers...


As I have mentioned earlier tomorrow I'll be going to Zumba marathon so I have loaded with some fruit to make smoothies tomorrow :)


Don't they just look jumms!!
Well now I'll spend some quality time with my mom and start planning for my 25th bithday.

For a while now I have been thinking if I wanted to do something for my birthday or not... and finally a week before I have decided to have a birthday party! :P I know its really the last minute.. but hey if people are free to celebrate one more year of my life great, if not.. well I still have Staffan and Casper to celebrate a new year of my life.

2012.05.10
Today the days wasn't as pleasent as yesterday. Mostly because I'm tiered and because Casper has gotten a cold and was up several time during the night because of the cough and snot.
He feel asleep for just some minutes ago... and this is how he feel asleep:

Poor little thing was really tiered but just couldn't fall a slepp at first.

Yesterday I was on my first Zumba toning session and it was great! Even though it's late it was great. I thought that I would very sore on my upper body, but no.. just a bit on my bumb and thighs. So next Wednesday I will take a my heavier weights and see if I get a bit more exercise out of it!
On Saturday I will be going on Zumba marathon and I'm really looking foward to it! I have never been at a marathon so I wonder how I will be feeling afterwards.

On Tuesday I was out with Casper the whole day and we had lunch with Vickan and Vanessa. We walked around and of course I shopped a little. This time I bought a new summery nail polish which I'm looking foward to use! I loved the colour, it's called ''Hot Hibiscus'' from IsaDora.


2012.05.09

Idag är en sådan dag som man vill bara ligga under täcket och dricka en
varm kopp kaffe. Casper och jag har haft det super mysigt idag!!! Vi har inte gjort något särskild det är bara one of those days då man vill bara busa, pussa och krama om Casper hela dagen. Han är ju sååå mysig!!!!
Jag säger inte att det inte så ofta men alla dagar är ju olika. De finns de dagar då man är trött, allmän irriterad och tålamodet är inte på topp, sen finns de dagar där man känner sig som super mom då man har tid för ens barn, kan städa hela lägenhete, diska, baka och så hinner man få en stund i lugn och ro och kanske titta på en hel serie. (Tråkigt nog så händer inte det allt för ofta)

Igår klättare Casper upp för soffan för första gången. Han har kunnat gå ner från soffan och sängen i flera veckor nu men nu har hann börjat klättra.

I helgen så var vi och hälsade på mina föräldrar och sedan Staffans föräldrar. Förrutom att Casper fick mycket uppmärksamhet så fick han träffa flera djur. Först så hälsade han på Popcorn, som är kaninen som mina föräldrar har:


Dagen därpå så fick han sitta bland hönsen hos sin farmor & farfar:


Det roliga med det hela är att Casper sitter och pratar hur mycket som helst med alla. Han pratar inte så som han pratar när han babblar med oss, han pratar på ett annat sett och det jätte kul att bara sitta och lyssna.
Förrutom all familjestund så passade jag på och ta lite bilder: (Då och då känner jag för att ta kameran ovh ''leka'' lite med den)


2012.05.05
Godmorning!!!
As always our day started bright and early.. well probably not that birght. The weather today isn't the best... its just grey, but Casper was bright and happy :)
Yesterday I had a really nice day! We woke up around 8:15, had our usuall routine, I had time to wash some dishes and put some laundry in the washingmachine and then we met Jessica and Fabian.Casper was really tiered and I thought that with a little walk in the fresh air he will fall asleep, but nopp once we got home to Jessica he was sprightly! 
I love seeing how they play with one another. They give each other / exchange their biscuit, when one is playing with something then the other baby wants to play with the same thing.
It's really different just being with another baby and the mother then being with a whole group of mothers and babies. They are both really nice, but now that our ''babies'' have gotten bigger it gets louder and much harder for us to talk.
I think it's great that eventhough they are so little you can still see how they are their own individualls. Little things like how they seat or how they crawl or just walk. Although I feel a bit sad that he is growing so fast I love seeing how he develops.
After a long day of playing Casper was really exhausted and feel asleep a minut after leaving Jessicas house.


Other then having a really good day, I went out for drinks with Kajsa (another mother from the maternety group) and we hade a really good time. I was away from home for about five hours and I didn't even noticed it!
Staffan and Casper seemed to have had a really nice night, playing and reading. The poor little thing was so exhausted that he crawls up to Staffan and feel asleep on his chest. So when I came home he was sleeping like a little angel.


 
Now I'm going to enjoy the weekend together with my family and we will see what we'll do.

2012.05.03

Ojj nu har det hänt mycket sen sist!!!
Jag har nog inte skrivit på ett tag dels för att vi har haft något för oss varje dag men också för att Staffan har varit hemma.

I fredags så var vi med några från föräldragruppen till 4H. Det var riktigt mysigt att gå ditt och vara där med barnen så att de fick se de små fåren och geter och klappa på de. Det härligt att Uppsala har ett sådant grön område med djur som är så pass centralt!


 
På lördagen så var vi på en enorm loppis eller marknad, hur man nu vill kalla det och såg mycket ''skrot'' men vi hittade några roliga saker. Jag hittade några fina dricks glas som ser ut som is bitar, Casper hittade en härlig, tugg kub och Staffan köpte en liten Telefunken som vi har ställt i köket. Jag måste säga att det lite blandade känslor när det gäller såna marknader. Dels så känns det lite B men samtidigt så kan man hitta lite roligt som man kanske inte hittar på vanliga affärer. Det possitiva med det hela är att det bra för miljön. Istället för att köpa nya saker hela tiden så är det bra med ''återanvändning'' istället för att gå och slänga sådant som man inte vill ha men fortforande fungerar.
Eftersom marknaden var så stor så var vi där i stort sätt hela dagen så alla vi fick lite färg... Vi försökte få Casper att ha på sig sina solglassögon men han tyckte bäst om att ligga i vagnen och chilla lite med de.... :P

*Mammas sötnos*

På söndagen gjorde vi (Casper och jag) inte så mycket. Staffan var i skogen och hjälpte hugga ner träd i stort sätt hela dagen så Casper och jag var mest ute i solen. Vi fick bland annat gå en liten skogs promenad för att hälsa på pappa, farfar och farbor Björn. (Då vare bara att sätta på sig skogs kläder... något som jag helt inte sätter på mig allt för ofta)

 
I måndags var det Valborg, vilket är jätte stort här i Uppsala.
I år så firade vi lite annorlunda nu när vi har lillen. Dels så hade vi frukost här hemma, sen gick vi ner och kollade lite på Försränningen, gick vidare till statsparken
där efter gick vi hem för att förberreda lite inför kvällen grillning. Det var en otrolig lugn Valborg om man jämnför med tidigare år. Även fast den var lugn så blev det sent och vi gick och la oss kl2. Härligt som det är att vara förälder så fick man vakna vid sju tiden med Casper.

Tisdag var Staffan ledig och vi gjorde inte så mycket och på onsdag så tog Staffan atf så vi hade en super mysig familje dag.
Dels så började vi dagen med en härlig milkshake. (Vi hade en del frukt som vi behävde äta så det var det bästa sättet att bli av med det mesta utan att slänga).


 
Vi åkte senare på dagen till Ultuna och hade vår första familje picnic:

 
Casper var jätte glad, då han fick gå runt med sin barnvagn helt själv, fick krypa runt i gräset (vilket han i och för sig inte så förtjust i) och så kröp han och lekte för första gången i sanden.

 

 
Och helt plöstligt så är det redan torsdag... bara en dag kvar av arbetsveckan och då har vi pappa hemma igen!!
Imorgon ska jag ut och ta en drink med en eller några mammor för första gången på längeeeeee och det känns riktigt härligt!

Men nu är det dags att säga tack och god natt och krypa in i sängen och ligga brevid mammas prins:

 
WelcomeAbout MeDay by day PhotosGuest book
Liana Rikberg