Fler och fler inser vikten med träning och kopplingen mellan träning och välbefinnande!

 Samtidigt så är inte träning heller allt! Balansen i magen är oerhört viktig då man ser fler och fler studier som visar hur viktigt det är att ha en bra och aktiv bakteriekultur i tarmen då det påverkar även hjärnan. Därav mycket prat om probiotica för att kunna behålla en bra tarmflora. 
 
 Så förutom att man ska hitta någon träningsform som man tycker är rolig så måste man även se till att man äter bra mat och får i sig tillräcklig många och bra bakteriekultur.  Och hur gör man? Hur vet man att det man tar faktiskt är tillräckligt bra? Om du är vegan och vill inte få i dig kosttillskott med animaliska ingredienser? Eller du kanske är gluten intolerant? 

 Då finns det något för dig! 

Forever Active Pro-B™

Forever har tagit fram en helt ny aktiv bakteriekultur som innehåller hela 8 miljarder levande mjölksyrabakterier per kapsel från 6 olika bakteriestammar. 

Bakterier är en naturlig del av oss alla

Att vi människor till stor del består av vatten är ingen nyhet, det är helt naturligt. Men visste du att det är lika naturligt med bakterier i våra kroppar och på vår hud? I vårt tarmsystem bor mängder av bakterier, ungefär 1-2 kilo hos en vuxen människa. Här finns hundratals olika arter av bakterier och alla har sina unika egenskaper.

Allt handlar om att hitta balansen

För att det skall råda en god balans behöver tarmen ha en bra fördelning mellan sina olika invånare. Idag äter många av oss mycket snabbmat och lever under stress. Sådant kan rubba den naturliga balansen i tarmfloran. En bra kost och en hälsosam livsstil kan hjälpa dig att återfå den igen. Mjölksyrabakterier hittar man naturligt i mat som är fermenterad, exempelvis surkål, yoghurt, mjölksyrade grönsaker och i nyskördad honung.